14.11.2023.

11:37

Foto: printscreen/instagram 192.rs

Hronika

(FOTO) Poznat identitet nastradalog vozača: Detalji tragedije kod Velike Plane

Kako je Informer ranije objavio saobraćajna nesreća dogodila se oko 9 sati na pružnom  prelazu između Velike Plane i Markovca kada je na automobil naleteo putnički voz.

- Taj pružni prelaz je obezbeđen automatskim branicima, sa odgovorajućom signalizacijom, koji su u trenutku nesreće bili ispravni. Rampe su, kako se navodi, bile spuštene kada je Lj.M. pokušao da pređe pružni prelaz. Ne znam šta ga je nateralo da to uradi ali eto ... - rekao je za Informer jedan od meštana Starog sela kod Velike Plane odakle je inače i nastradali vozač. 

On je doda da je voz nakon udarca više metara gurao automobil, kao i da srećom niko osim nastradalog vozača nije bio u vozilu, inače bi i on nastradao. 

“Infrastrukture železnice Srbije“ izrazili su saučešće porodici nastradalog i apeluju na građane da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da ne prelaze preko pruge ukoliko su rampe spuštene. 

Informer

Policija je obavila uviđaj nakon nesreće kojim će biti utvrđeno šta se tačno dogodilo. Na terenu su bili i predstavnici Železničke komisije za vanredne događaje.  Železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge tokom uviđaja bio je u prekidu.