14.11.2023.

14:32

Foto: Igor Đorđević, privatna arhiva

Hronika

Godinu i po dana tužilaštvo ne pokreće postupak! Povređen u udesu koji je izazvao pijani gastarbajter, ali bez sudske odluke ne može da naplati odštetu

Kako Đorđević kaže udes se dogodio 17.aprila prošle godine u popodnevnim satima u Gornjoj Toponici, a iako je policija svoj posao završila odmah, tužilaštvo nije pokrenulo postupak i on bez toga ne može da naplati odštetu jer osiguravajuća kuća iz inostranstva traži kompletnu uviđajnu dokumentaciju, gde se vide sve okolnosti nezgode i presuda po krivičnoj prijavi.

- Taj vozač T.R. (67), inače gastarbajter u Nemačkoj, je prvo bio pijan. Imao je 0,32 promila alkohola odmah nakon udes i to je navedeno i u izveštaju policije. Ja sam sa porodicom bio u mom "jugu" i kretao sam se od Niša ka Alekisncu. Taj dan je padala kiša i on je izgubio kontrolu u blagoj krivini i svojim "mercedesom" prešao je u moju traku i tada je došlo do sudara. On je tada priznao to, ali sada poriče - kaže Đorđević. 

Naš sagovornik kaže da je vozač koji je izazvao udes tvrdi da nije kriv, ali je veštačenje pokazalo da laže, ali i pored toga tužilaštvo ne reaguje i iz nekog razloga ne pokreće postupak. 

- Veštak je završio svoj posao i sve je jasno. Izvršena je procena štete na mom automobilu, ali postupak ne počinje i dok se ne završi ja ne mogu da naplatim štetu. Nije mi samo automobil uništen bio sam i povređen, imao sam prelom dva rebra. Jedina sreća je da supruga i ćerke koje su bile samnom u kolima su zadobile samo lake povrede - kaže Igor Đorđević.

- Žalio sam se i u Beogradu zbog postupanja niškog tužilaštva, ali su mi rekli da se radi na ovom slučaju. Kako je moguće da rade i da nešto što je trebalo već uveliko da bude gotovo još uvek nije ni počelo - kazao je na kraju Igor Đorđević.