15.11.2023.

11:20

Foto: Z.G.

Hronika

Potukla se medicinska braća, jedan potegao nož! Skandal na slavi užičke Opšte bolnice!

Jedan od njih je od noža zadobio laku ranu na kolenu. Intervenisala je užička policija, a zatim su nam potvrdili ovaj incident.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnih poslova u Užicu saslušali su 36.godišnjeg muškarca iz Užica zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nanošenje lakih telesnih povreda.

Sumnja se da je na jednom odeljenju Opšte bolnice u Užicu nakon kraće verbalne rasprave nožem lako povredio 32. godišnjeg muškarca u predelu kolena. O ovome je obavešten tužilac - rečeno nam je u Policijskoj upravi u Užicu.

Kako saznajemo sve se događalo na odeljenju ortopedije, u vreme kada su proslavljavali slavu Sveti Vrači.

- Nisu u pitanju lekari, već medicinsko osoblje. Ne znam šta je bilo uzrok svađe, ali M.S. potegao neki reckasti nož i posekao kolegu po kolenu - saznajemo u užičkoj bolnici.

Informer

Na osnovu naših pitanja iz kancelarije generalnog direktora Zdravstvenog centra u Užicu dostavili su nam saopštenje.

- Na osnovu Vašeg zahteva, iznosimo Vam sledeće saopštenje da se dana 14.11.2023. godine, tokom proslave lekarske slave Sveti Vrači u OJ Opštoj bolnici Užice, u prostorijama Službe ortopedije sa traumatologijom, dogodio incident, prilikom koga je došlo do lakše telesne povrede jednog zaposlenog. Pacijenti nisu bili u mogućnosti da vide navedeni incident, a akteri tog događaja nisu lekari, nego su zaposleni na radnim mestima gipser i instrumentar – navodi se u saopštenju koje su nam dostavili.

U tom saopštenju je još navedeno da je o tim događajima obavešten MUP koji će preduzeti dalje radnje iz svoje nadležnosti, a od strane poslodavca će biti pokrenut disciplinski postupak protiv aktera događaja.