16.11.2023.

09:58

Foto: mup

Hronika

U ovom gradu u Srbiji je duplo manje krivičnih dela! Ovo je detaljna statistika

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u prokuplju izvršeno je 39 dela opšteg kriminala, dva dela visokotehnološkog kriminala i šest dela ekološkog kriminala, dok krivičnih dela iz oblasti privrednog i političkog kriminala nije bilo.

"Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa NN izvršiocima u istom periodu povećan je za 16,23 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Iz oblasti suzbijanja narkomanije u oktobru je registrovano šest krivičnih dela neovlašćeno držanje opojnih droga. Kako se navodi u istom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira na javnim okupljanjima, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu" piše u saopštenju.

Informer

 

Navodi se i da je zabeleženoe ukupno 17 saobraćajnih nezgoda, gde nije bilo poginulih lica, u saobraćajnim nezgodama u navedenom periodu, a takođe je došlo i do smanjenja broja lica sa teškim telesnim povredama.

"Saobraćajna policija podnela je 114 prekršajnih prijava i 1.472 prekršajna naloga. Kako se navodi, na području PU u Prokuplju nalazi se 21 matična škola sa 47 isturenih odeljenja, a u datom periodu nije bilo evidentiranih težih oblika narušavanja Javnog reda i mira i vršenja krivičnih dela u zonama škole. Što se tiče revizije oružja, petog avgusta do 31. oktobra započeto je 2.714 postupaka revizije" piše u saopštenju PU Prokuplje.