20.11.2023.

12:35

Foto: S.R.

Hronika

Preokret u slučaju nesreće u Novom Pazaru: Nesreću izazvao vozač koji je skretao sa glavnog puta

Ova teška saobraćajna nesreća kako je Informer ranije izveštavao dogodila se sinoć oko 23 sata u blizini Petrove crkve u Novom Pazaru. Iako se u početku mislio da je devojka upravljala vozilom i da je ona izazvala nesreću to, čini se nije bila tačna informacija.

Naime, sumnja se da je nesreću izazvao automobil, kojim je upravljao policajac i koji je presekao putanju automobilu u kom je bila devojka sa mladićem i još jednom ženskom osobom. 

- Sumnja se da je saobraćajnu nesreću izazvalo vozilo koje se kretalo iz pravca Raške, a kojim je upravljao policajac, i to tako što je pokušao da skrene, a da se pre toga nije uverio da to može da uradi. U trenutku dok se on isključivao sa glavnog puta na njega je naletelo drugo vozilo u kom su bili mladić i dve devojke - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Informer

 

On je dodao i da se pretpostavlja da je vozač automobila koji je pokušao da skrene išao velikom brzinom. 

- On je u treutku prešao u suprotnu traku, te vozač koji mu je dolazio u susret nije mogao da ga izbegne, a od siline udarca odleteo je u ogradu. Sve tri. mlađe osobe, koje su bile u njemu su teško povređene. Prevezeni su u bolnicu, te su dvoje hospitalizovani u Opštoj bolnici na Hiruškom odeljenju u Novom Pazaru. Njihovo stanje je stabilno, ali zbog teških telesnih povreda koje su zadobili u nesreći oni će biti na lekarskom posmatranju - rekao je naš sagovornik i dodao da je jedan teško povređena osoba prevezena na ortopedsku kliniku " Banjica" u Beogradu radi dalje dijagnostike.

Policajac za koga se sumnja da je izazvao nesreću je saslušan i protiv njega će biti podneta prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Urađen je i alkotest učesnicima saobraćajne nesreće koji pokazao da vozači nisu bili pod dejstvom alkohola.