21.11.2023.

12:15

Foto: Informer

Hronika

Potera u Hercegovini! Kinez uhapšen po Interpolovoj poternici pobegao iz zatvora, a nećete verovati kako je to uradio

Kako saznaje ATV  Teng Kilei je pobegao nakon što su ga u trebinjskom zatvoru posetili majka i otac, a nakon njegovo bekstva oni su uhapšeni, pod sumnjoim da su mu pomogli, ali su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

- Roditelji su mu došli u posetu i on im je rekao da planira bjekstvo. Navodno su ga trebali sačekati, ali dosadašnja istraga ukazuje da nisu uspeli da se sastanu i da među njima nije bilo kontakta nakon bjekstva - kazao je izvor iz istrage za medije u Republici Srpskoj.

Informer

Podsetimo državljanin Kine juče je oko 11.20 časova pobegao iz Okružnog zatvora u Trebinju tako što se, tokom šetnje, pomoću žice od gromobrana popeo na jednu od zatvorskih zgrada, te skočio sa 12 metara visine. Nakon skoka, čudom je ostao nepovređen i nastavio je beg i za njim je pokrenuta opsežna potraga koja je i dalje u toku.

Inače Kilei se u trebinjskom zatvoru nalazio od 5. septembra kada mu je Sud BiH odredio privremeni pritvor nakon što je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Interpol Peking u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim sudom zbog sumnje da je počinio krivično djelo "zločin ugovorne prevare".

Uhapšenom je sud odredio ekstradicioni pritvor do 3. marta 2024. godine, odnosno do izručenja ili nove odluke suda.