22.11.2023.

15:30

Foto: Printskrin/facebook

Hronika

Milica angažovala Srbe da joj pljačkaju verenika sa Malte: Sud na Malti ih pustio, oni pobegli za Srbiju, a onda škljocnule lisice

Kada je predao pasoš, utvrđeno je da je za njim raspisan Evropski nalog za hapšenje i on je odmah prebačen u pritvor iz kog bi trebalo da bude vraćen na Maltu.

Vladimir P., kako je Kurir ranije pisao, bio je uhapšen u novembru 2022. godine zajedno sa Viktorom M. (40), takođe iz Srbije i Milicom K. (30), koja ima srpsko poreklo, ali francusko državljanstvo. Sumnja se da su Vladimir P. i Viktor M. provalili u kuću u mestu Našar u kojoj je Milica K. živela sa svojim verenikom, državljaninom Holandije (42).

Informer

- Vezali su Milicu K. i njenog partnera i uz pretnju oružjem tražili da predaju novac i druge dragocenosti. Muškarac je uboden nožem u stomak, a kada mu je jedan od dvojice razbojnika, državljana Srbije, gurnuo pištolj u usta, polomio mu je i zub. U pljački je ukradeno više od 2.300 evra i dragocenosti - prenose mediji sa Malte.

Međutim, kako su istražitelji brzo otkrili, Milica K. koja se policiji predstavila kao žrtva, zapravo je sarađivala sa pljačkašima i tipovala verenika. Podsetimo, Viktor M. je uhapšen gotovo čim je pobegao iz stana, a vrlo brzo ispostavilo se koja je njena uloga bila.

- U međuvremenu su pušteni sa slobode, ali osim Vladimira P. koji je nedavno uhapšen kada je pokušao da se vrati u Srbiju, i njegov saučesnik Viktor M. je ponovo uhapšen u avgustu ove godine, i to pošto je pokušao da opljaka još jednu kuću pretnjom pištoljem. Međutim, P. C. kog je pokušao da opljačka, suprotstavio mu se i odgrizao mu deo nosa - prenose mediji.

Inače, Milica K. aktivna je na društvenim mrežama i po izlasku iz pritvora. Na svom Fejsbuk profilu objavila je u julu prošle godine verena, kao i da je iz Pariza, ali da živi na Malti. Na nekim od objava pominje se i da je njena rodna kuća u Obrenovcu. Takode, objavila je i fotografije sa takmičenja u bodi bildingu.