23.11.2023.

11:56

Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Hronika

Hapšenje krijumčara droge u Istočnom Sarajevu: Kupovali marihuanu, kokain i heroin u Srbiji i Crnoj Gori pa dilovali u BIH

Akcija SIPA i policije Republike Srpske izvedena je na pet lokacija i izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni.

Kako se navodi u saopštenju uhapšene su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično delo organizovani kriminal i neovlašten promet opojnih droga, a nakon kriminalističke obrade i saslušanja u svojstvu osumnjičenih oni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

- Za uhapšene postoji osnov sumnje da su na područje BiH iz Crne Gore, Srbije i Slovenije transportovali veću količinu droge i to oko 121 kilogram kanabisa, kilogram kokaina, više od dva kilograma heroina, pet kilograma prekursora za uvećanje mase heroina. Sve je rađeno u cilju sticanja velike materijalne koristi, a što je utvrđeno tokom rada na predmetu, prikupljanjem obaveštajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija "Skaj" i "Anom" - saopštila je SIPA.