24.11.2023.

08:10

Foto: Informer

Hronika

Osuđenom ubici povećana kazna! Ubio Ždrokinca pa pokušao da ubije i zatvorskog cimera

Drugostepeni sud je nakon održane sednice preinačio prvostepenu presudu kojom je Radulac bio osuđen na kaznu zatvora od pet godina. 

Sud je Radulcu za krivično delo ubistvo u pokušaju utvrdio kaznu zatvora od šest godina i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina u koju kaznu mu je uračunata i ranije utvrđena kazna zatvora u trajanju od godinu i po dana.

Po nalaženju Apelacionog suda, a imajući u vidu otežavajuće okolnosti, odnosno da je Stefan Radulac osuđivan, procenjeno je da nije imalo snova da mu se ublaži kazna ispod zakonom propisanog minimuma.

U obrazloženju je navedeno da drugostepeni sud smatra da je kazna od šest godina za to krivično delo adekvatna pa je utvrdio, a opozvao ranije izrečenu uslovnu osudu i uzeo kao utvrđenu kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana.

Prema optužnici, Radulac je tokom šetnje pritvorenika 23. marta 2022. godine oko 13 sati, prišao s leđa M.Đ. koji je sedeo na klupi, pa mu je improvizovanim bodežom, napravljenom od zašiljene drške četkice za zube, zadao više uboda u vrat, nanevši mu lake telesne povrede.

Informer

Inače Stefan Radulac je osuđen zajedno sa Zoranom Jotićem, zvanim Jotka, vođom "kruševačke grupe", za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca 6.juna 2018. godine, na kaznu zatvora od 18 godina.

Radulac je osuđen kao direktni izvršilac tog ubistva.