24.11.2023.

12:41

Foto: printscreen- dnevnik.hr

Hronika

Osuđeni pedofil koji je pobegao iz suda u Banjaluci dao intervju u Zagrebu! Tvrdi da nije kriv i da će to dokazati

Osuđenog pedofila zagrebačka policijaje locirala 16. novembra, ali on nije uhapšen jer nije po hrvatskom zakonu imalo osnova za njegovo dalje zadržavanje, odnosno hapšenje, s obzirom na to da je Mišković i hrvatski državljanin.

Nakon objavljivanja vesti gde boravi osuđeni pedofil se u četvrtak pojavio u redakciji "Provjerenog" i dao intervju koji je preneo portal dnevnik. hr

U kratkom intervju on je tvrdio da je nevin i da će to dokazati. 

 - Pa kako neću pobeći, četiri godine osuđen na pravdi Boga. Nisam kriv. Nevin da ležim? Meni je lakše to sa slobode rešavati. Šta je trebam trpeti nekog tamo - rekao je Mišković koji je pojasnio da nije imao saučesnika u bekstvu i da je u Hrvatsku je ušao na biciklu.

- Nisam ja pobegao bezveze, ja za beg neću moći odgovarati. Idemo dalje da dokažemo da sam ja nevin i da sam pobegao sa razlogom -  rekao je on.

Inače osuđeni pedofil je uveren da ga Hrvatska neće isporučiti BiH.

Ovaj inetrvju je naišao na burnu reakciju javnosti i na društvenim mrežama su korisnici bili saglasni da je potrebno ukinuti dvojno državljanstvo i Miškovića vratiti u BiH.

"Pod hitno ukinuti dvojna državljanstva, jedinu korist od njih imaju kriminalci, pedofili, seksualni prestupnici i političari uhljebi", jedan je od komentara.
"Super, sad je došao u drugu državu da radi isto", piše drugi komentator.

Podsetimo Ivica Mišković iz Kaknja pobegao je 7. novembra iz Osnovnog suda u Banjaluci gde je prethodno osuđen na 4 godine zatvora za teško zlostavljanje devojčice, inače ćerke njegovog pastorka. 

Istraga je pokazala da nakon presude nije bio vezan lisicama i da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji. To je iskoristio i iskočio kroz prozor. Sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, pokušala je da ga spreči, ali nije uspela.

Inače Ivica Mišković je u februaru 2021. godine došao u Banjaluku, svega mesec dana nakon što je u Kaknju navodno prijavljen za zlostavljanje dečaka (12). Mediji su izveštavali da je ubrzo po dolasku u Banjaluku zlostavljao devojčicu (9), a kada ga je majka njegove žrtve prijavila policiji, on je pobegao u Nemačku, gde je nekoliko meseci kasnije uhapšen i izručen u Republiku Srpsku.