25.11.2023.

08:54

Foto: atvbl.rs

Hronika

U Hrvatskoj uhapšen krijumčar droge iz Trebinja! "Pao" sa 20 kilograma kokaina, a nećete verovati čiji je on brat

Kako izveštavaju mediji iz Republike Srpske, Zoran je uhapšen u trenutku dok je pokušavao da napusti Hrvatsku, a droga u specijalnom bunkeru ispod zadnjeg sedišta njegovog džipa, otkrio je policijski pas za detekciju narkotika.

Kada je pas reagovao Zoran je pokušao da pobegne, ali su ga policajci zadržali, a onda nakon što je Županijski sud u Dubrovniku izdao nalog za pretres, otkriven je bunker, obezbeđen elektomeganetnom bravom, u kojem je pronađeno 17 pakovanja sa ukupno 19,3 kilograma kokaina visoke čistoće.

Nakon hapšenja Zoranu D. je određen istražni pritvor od mesec dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, ali i opasnosti od bekstva. 

Inače brat sada uhapšeng Zorana, Marko uhapšen je pre pet meseci na zahtev crnogorskih vlasti zbog sumnje da je umešan u filmsku prevaru i krađu 1,3 miliona evra sa privatnog računa jedne klijentkinje " ovćen banke" iz filijale u Herceg Novom. 

Filmska krađa iz filijale "Lovćen banke" izvedena je 12. aprila ove godine kada je atraktivna crnokosa žena  sa lažnim dokumentima podigla novac sa računa Budvanke M.O. (42) koja je u tom trenutku boravila u inostranstvu. 

Podsetimo, nepoznata žena je 11. aprila došla u filijalu "Lovćen banke" u Herceg Novom, predstavila se kao M. O. i zatražila da podigne svu uštedevinu sa racuna. Pošto je bankarima trebalo vremena da pripreme toliku količinu keša, zakazali su joj sastanak za naredni dan. Prevarantkinja se da n kasnije ponovo pojavila pokazala bankarima lažnu licnu kartu sa podacima M. O.  potpisala priznanicu imitirajući potpis vlasnice računa, a onda je sav keš stavila u crni ranac i mirno išetala iz banke.

Informer

Prevara je otkrivena tek narednog dana, kada su iz "Lovćen banke" u Herceg Novom obavestili njihovu centralu u Podgorici o podizanju veće sume novca. Tada su iz centrale pozvali M. O., koja je ostala u čudu, rekavši im da ona nije podigla pare, da je trenutno u inostranstvu i da nije dolazila u Crnu Goru duže od godinu dana.

Nakon intezivne istrage troje prevaranata je idnetifikovano i krajem juna uhapšeno u Republici Sprskoj, a jedna od učesnika je Marko D.  brat sada uhapšenog krijumčara kokaina Zorana D.