26.11.2023.

08:27

Foto: EPA / Antonio Bat

Hronika

Užas na autoputu u Hrvatskoj: Slovenac nakon svađe namerno naleteo vozilom na zemljake

Slovenaca je privela policija, ako su oni saopštili, istragom je utvrđeno da se incident dogodio u petak, 24. novembra, oko 18.25 na A4, kod naplatnih stanica Sveta Helena.

"Sumnja se da je, 39-godišnji državljanin Slovenije, nakon verbalnog sukoba u saobraćaju,  svojim automobilom naleteo na dvojicu državljana Slovenije, 42-godišnjaka i 35-godišnjaka", navedeno je u saopštenju , saopšteno je iz Policijske uprave zagrebačke, a preneo je Index.

Informer

Prema policijskim navodima utvrđeno je da je sukobi prethodilo nezadovoljstvo vožnjom na auto-putu.

"Nezadovoljstvo je kulminiralo početnim verbalnim sukobom na naplatnim stanicama, a nakon čega je osumnjičeni s namerom da usmrti dvojicu muškaraca od 42 i 35 godina naleteo automobilom na njih i povredio ih" navodi  Hina.

Lekarska pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava, gde je utvrđeno da je 35-godišnjak teže povređen, dok je 42-godišnjak zadobio lakše telesne povrede, dodaje se u saopštenju.

Takođe, u automobilu osumnjičenog 39-godišnjaka bili su kao putnici 23-godišnjakinja i maloletna osoba, kojima je lekarska pomoć pružena u Kliničko- bolničkom centru Zagreb, gde je utvrđeno da su lakše povređeni.