28.11.2023.

08:31

Foto: printscreen

Hronika

Narko teniserka priznala da je švercovala drogu: Tvrdi da je bila primorana, ali nije otkrila sve

Na početku suđenja Jelena M. je iznela svoju odbranu, i kako prenose mediji, ona je priznala da je prenosila drogu, ali je tvrdila da nije imala umišljaj, odnosno da nije imala nameru da to radi.

- Ona je priznala da je prenosila drogu, ali je tvrdila da je bila naterana na to, ali nije želela da otkrije ko ju je naterao - kaže izvor.

Teniserka je na suđenje dovedena iz pritvora u kojem se nalazi od hapšenja.

Podsetimo, optužnicom Jelena M. se tereti da je u periodu do marta ove godine, neovlašćeno, radi dalje prodaje, prenosila opojnu drogu i to oko 8,5 kilograma marihuane.

Optužnicom se okrivljenoj na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu. Za ovo krivično delo zaprećena kazna zatvora je od tri do 12 godina.

Podsetimo Jelena M. nekadašnja šampionka Srbije u konkureniciji do 14 godina, 12. marta ove godine zajedno sa maloletnim licem, prema kojem je postupak razdvojen, odvezla se "smartom" do Kopaonika i od nepoznate osobe preuzela jednu crnu putnu torbu u kojoj se nalazilo ukupno 8,5 kilograma marihuane upakovane u 20 paketa i stavila je u prtljažnik. Prilikom povratka za Beograd osumnjičene su zaustavili operativci SBPOK-a i uhapsili ih.