28.11.2023.

17:29

Foto: Shutterstock

Hronika

Narko bos Nenad izručen iz Turske: Bio je tražen zbog ubistva, dilovao sa Mićom Crnogorcem

Petraku je istražni zatvor određen u slučaju ranjavanja Josipa Čubelića Čube, u aprilu ove godine na Skalicama.

Njemu sada sledi prvo ispitivanje u DORH-u u tom predmetu, a očekuju ga i u USKOK-u koji protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je oformio kriminalnu grupu koja se bavila švercom kokaina i marihuane na veliko.

Prema dosad poznatim informacijama, USKOK Petraka smatra moćnim narko bosom kojeg sumnjiče da je u periodu od decembra 2019. godine do kraja januara 2021. godine organizirao kriminalnu grupu koja je delovala na području više evropskih država, i to Hrvatske, Španije, Francuske, Holandije, Crne Gore i Nemačke, te su nabavljali veće količine kokaina, marihuane i hašiša i onda ih distribuirali po Hrvatskoj i drugim zemljama EU-a.

Informer

 

Petrak se sumnjiči i da je organizirao šverc gotovo tone kokaina, vrednog više od 34 miliona evra, koji nikada nije stigao u Evropu jer je španska policija početkom septembra 2020. godine, na dojavu hrvatske policije u operaciji kodnog imena "Falkuša", zaustavila u međunarodnim vodama kod Kanarskih ostrva jedrilicu na kojoj su bila tri Hrvata.

Po sumnjama istražitelja, od februara do septembra 2020. godine Petrak je po dogovoru s Vladom B. Miroslavom S. iz Srbije te osobom kodnog imena Franko i DD, kao i s više nepoznatih osoba iz Južne Amerike, dogovorio nabavku većih količina te droge.

Podsetimo, Miroslav S. je ove godine uhapšen u istorijskoj akciji policije u maju ove godine. On se sumnjiči da je bio vođa kriminalne grupe zajedno sa Mladenom L. koji je takođe uhapšen.