29.11.2023.

13:47

Foto: Printscreen, Pngwing

Hronika

Nožem sa pentagramom izmasakrirao staricu! Svirepom ubici preti doživotni zatvor

Na početku glavnog pretresa izložena je optužnica, a potom je saslušan P. B., oštećena J. M., veštaci psihijatrije, sudske medicine, molekularne biologije, kao i svedoci M. J., J. I. i Ž. G.

Naredni glavni pretres zakazan je za 16. januar, kada bi trebalo da budu saslušani svedok D. N. i veštak neuropsihijatar iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Okrivljeni se tereti da je na svirep i podmukao način ubio nesrećnu staricu iz koristoljublja, tako što joj je zadao čak 15 uboda nožem po telu. Žrtva je, kako su konstatovali veštaci, trpela bolove jakog intenziteta i jake psihičke patnje. Zbog svega toga, P. B. preti kazna doživotnog zatvora.

Beživotno i krvavo telo Bosiljke M., prekriveno ćebadima, pronašla je 6. marta u jutarnjim časovima komšinica sa kojom je inače baka redovno pila kafu. Na mestu zločina pronađen je i nož kojim je počinjeno ubistvo, na kojem je bio ugraviran pentagram!

Dva dana kasnije priveden je kao glavnoosumnjičeni P. B., inače školski drug Bosiljkine unuke J. M. 

Otkrili ga DNK tragovi

Nezvanično, on je identifikovan na osnovu DNK tragova. Otkriveno je i da je do kuće žrtve došao crvenim "puntom", kojim se kasnije odvezao. Navodno su u njegovoj kući, prilikom hapšenja, nađeni krvava dukserica i farmerke, kao i obuća koju je koristio prilikom zločina.

Baka Bosiljku komšije su opisale kao krhku, poluslepu, ali bistru staricu koja je imala vrlo težak život, posebno poslednju deceniju, tokom koje je izgubila najrođenije - sina, supruga i snaju. Ostala joj je samo unuka sa kojom je živela.