30.11.2023.

09:26

Foto: printscreen

Hronika

Da li je zbog ovoga Kosta izvršio masakr?! Pokušao da upiše Matematičku gimnaziju, kada nije uspeo doživeo nervni slom

Kobnog jutra kada je krenuo u školu Kosta K. je sreo je jednog dečaka, vršnjaka M.F. i to nedaleko od svoje zgrade. 

Oni su se samo pogledali i kratko pozdravili i onda je svako nastavio svojim putem. Upravo ovo je kako se pretpostavlja bio prelomni trenutak da Kosta počini užasan zločin u školi koju je pohađao.  

Kako prenose mediji dečak ubica je sredinom 2022. godine pokušao da upiše Matematičku gimnaziju u Beogradu, ali u tome nije uspeo. 

Pao je na prijemnom ispitu koji je polagao po završetku šestog razreda sa namerom da u sedmi razred krene u Matematičku gimnaziju, a kada je saznao da nije prošao na testu, doživeo je navodno nervni slom. Strašno ga je plašila reakcija njegovih roditelja, oca Vladimira i majke Miljane budući da je znao koliko im je bilo stalo da upiše tu školu.

Ipak najviše ga je iznerviralo to što je M. F. iz njegove škole i drugog odeljenja položio prijemni ispit i upisao se za razliku od njega. 

- Kosta je pao na prijemnom ispitu, dok je njegov drug iz škole M. F. uspeo da se dobro spremi i da položi test. Takođe je taj drugi dečak imao i više bodova u startu jer je osvojio prvo mesto na opštinskom takmičenju na kojem je Kosta osvojio samo pohvalu za učešće na takmičenju. M. F. je postigao i značajan uspeh na gradskom takmičenju i Kosta je imao pik na njega zbog ljubomore i zavisti - kazao je izvor upoznat sa slučajem.  

Podsetimo, Kosta je kobnmog 3. maja naoružan sa dva pištolja, svoga oca, ušao u školu, i izrešetao radnika obezbeđenja, i tri dežurne učenice koje nije ni poznavao, a onda ušao u kabinet istorije u kojem ej nejgovo odeljenje imalo čas i počeo da puca. ON je u svom krvavom piru koji je trajao samo dva minuta ubio devet učenika i radnika obezbeđenja,a ranio pet učenika i nastavnicu istorije.