30.11.2023.

11:33

Foto: MUP Srbije

Hronika

Ovo je osumnjičeni ubica iz Subotice! Kao maloletnik bio perspektivni vaterpolista, a onda je krenuo stranputicom, bio i u zatvoru

Uhapšenima se na teret stavlja krivično delo ubistvo, a kako smo već pisali jedan od uhapšenih I.Č. je u prošlosti odležao zatvorsku kaznu za isto krivično delo!

Naime, osumnjičeni I.Č. odležao je kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od 5 godina zbog ubistva sugrađanina Zoltana Bukovca (55) sa još dvojicom saučesnika.

Informer

- Zoltan Bukovac napadnut je, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine na Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je prebačen na urgenti prijem u Opštu bolnicu Subotica, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku sa životom - podseća izvor iz istrage.

Inače osumnjičeni I.Č. se bavio vaterpolom kao maloletnik, kao i ubijeni Filip, te se ne isključuje mogućnost da su se dobro poznavali.

Informer

Podsetimo, pripadnici MUP-a intenzivno su radili na prikupljanju podataka i privođenju počinilaca ubistva Filipa Zeljkovića, a pored brojnih svedoka postoje i snimci sa nadzornih kamera sa benzinske pumpe.

- Nakon verbalne rasprave između Filipa i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge usledila je tuča, a onda i pucnjava u kojoj je ubijen mladi vaterpolista - podseća naš izvor.