30.11.2023.

18:38

Foto: Printscreen

Hronika

Dolijao Mirza, sin Strašnog Naila vođe klana M-falanga! Evo šta smo saznali o novopazarcu uhapšenom u Španiji (VIDEO)

Srpski državljani Mirza Mašović (41), navodno jedan od najvećih kriminalaca iz Novog Pazara, koji je uhapšen u svojoj vili kod Barselone zbog sumnje da je organizovao šverc droge iz Španije u Srbiju i Crnu Goru, prema nezvaničnim informacijama već neko vreme je boravio, odnosno, živeo u Malmeu.

On je, kako se navodi, pripadnik ozloglašenog klana M-falange koji vodi protiv albanskog klana K-falange na čije je čelu porodica Kupa.

U Malmeu je sa bratom Mirtezom, držao elitni restoran u Lundu, na koji je bačena bomba 2008. godine.

Naredne godine, Mirtez je ubijen u Malmeu dok je vozio kola. Kamere u kafiću snimile su kako jedan mladić prilazi crnom "Volvou", koji se zaustavio na raskrsnici. Uperio je pištolj u vozača, izvukao ga iz kola, prebio i sasuo 11 metaka u njega, te se odvezao njegovim kolima sa mesta zločina.

Inače, Mirza i Mirtez su sinovi navodnog švedskog narkobosa Naila Mašovića, zvanog "Strašni Nail" koji navodno ima više nekretnina u Srbiji i dve firme u Novom Pazaru.

"Strašni Nail" navodno godinama vodi srpski narkoklan M-falange koji ratuje sa K-falange. U ovim klanovima, osim Srba i Albanaca ima i Hrvata, Iranaca, Arapa i Kineza.

Međutim, nakon Mirtezovog ubistva, kako se priča zbog krvne osvete ubijen je Melvur Kupa, jedan od vođa K-falange. Ubijen je u prepunom šoping centru.

Policija je deo klanova razbila operacijom "Targa" kada su uhvatili i osudili deo članova.