01.12.2023.

09:11

Foto: printscreen RINA

Hronika

Pucao na policiju, oni ga izrešetali! Ubijen jedan od aktera filmske pljačke zlatare u Suvoj Reci

Kako prenose mediji Albanac D.G. učesnik spektakularne pljačke zlatare ubijen je sinoć u obračunu sa policijom u naselju Dragodan u Prištini. 

Navodno opkoljeni razbojnik je zapucao i ranio jednog policajca, a onda je izrešetan. 

Inače policija je ranije uhapsila dvojicu osumnjičenih u vezi sa pljačkom u Suvoj Reci i njima je određen pritvor.

Prema nezavničnim informacijama jedan od uhapšenih je Bujar Baša iz Prizrena koji je odležao zatvorsku kaznu od 16 godina i osam meseci, a u više navrata je bežao iz zatvora i tokom bekstva pljačkao zlatare. 

Podsetimo četvorica maskiranih razbojnika naoružanih "kalašnjikovima" opljačkali su22. novembra, nešto posle 15 sati zlataru u Suvoj Reci, a kada je naišla patrola zapucali su i ranili jednog policajca.

Na snimku sa sigrnosnih kamera sa jednog objekta u blizini opljačkane zlatare vidi se kako dok trojica maskiranih razbijaju vitrine i trpaju nakit u torbe, četvrti ostaje pored otvorenih vrata automobila kojim su se dovezli i u rukama stoji sa "kalašnjikovom".

Interesantno je da dok je trajala ova filmska pljačka ulicom su prolazili automobili, a vide se i prolaznici, koji uopšte nisu reagovali. 

Snimak od dva minuta se završava pucnjavom jer je ipak neko obavestio policiju i kada je patrola iznenadila razbojnike počelo je puškaranje u kojem je ranjen jedan policajac.

Kako su saopštili iz policije povređenom policajcu ukazana je lekarska pomoć i on je van životne opasnosti.