01.12.2023.

12:48

Foto: Informer

Hronika

Didin pastorak osuđen za brutalno prebijanje muškarca! Robija za divljanje na Vračaru

Optužnicom koju je podiglo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu Stefanu Rokviću se na teret stavljalo da je 13.maja ove godine na raksrsnici Južnog bulevara i ulice Maksima Gorkog prišao muškracu D. V. koji je stajao ispred trafike i brutalno ga pretukao.

Na snimku koji su nakon prebijanja oDidibjavili mediji vidi se kako Stefan Rokvić parkira svoj autombil ispred jedne trafike i izlazi iz vozila i prilazili muškarcu koji tu stoji. On je tada usledio udarac u glavu.

Nasilnik na snimku je više puta udario žrtvu pesnicom, a onda ga nogom šutnuo u glavu. Nakon toga on je nastavio da ga udara sve dok nije pao na frižider sa sladoledom,a onda i zemlju, ali mu ni to  nije bilo dovoljno pa je svoju žrtvu još nekoliko puta udario nesrećnog muškarca. 

Inače kada je muškarac pao, Stefan Rokvić se okrenuo prema jednom svedoku i nešto mu pričao, a onda se okrenuo prema bespomoćnoj žrtvi koja je i dalje ležala na betonu i stopalom mu pritisnuo glavu i tek onda se udaljio.

Nakon napada Rokvić je seo u svoj automobil i odvezao se, ali je ubrzo uhapšen i protiv nejga je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo istragu.   

Stefan Rokvić je uhapšen tek 14. avgusta i tada je na saslušanju negirao da je napao i rpetukao D.V. nakon čega mu je određen pritvor. 

Podsetimo Stefan Rokvić je u prošlosti već osuđivan. Naime on je osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer nije prijavio Miloša Srebrića zvanog Flekica koji je, 2017. godine, ubio Kristinu Kaplanović radnicu na benzinskoj stanici u Velikom Mokrom Lugu.