01.12.2023.

14:47

Foto: printscreen

Hronika

Pokrali mladiću milionski dobitak iz kladionice! Tipovali ga pa pretukli čekićem i replikom pištolja!

Osumnjičeni Vuk M. (18) i Jovan C. (21) su se pred dežurnim tužiocem branili ćutanjem, dok su Andrija R. i Bogdan P. priznali krivicu i izneli odbranu nakon čega im je ukinulo zadržavanje te će se njih dvojica u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Za ostalu dvojicu je predložen pritvor do 30 dana, a peti osumnjičeni Petar A. se već nalazi iza rešetaka s obzirom da je uhapšen još 23. oktobra.

Svi oni se terete da su 1. oktobra, oko 15.50 časova, uz upotrebu sile od V. Lj. oduzeli 810.000 dinara i 1.150 evra.

Sumnja se da je dan ranije Vuk M. saznao u kladionici od prisutnih posetilaca da je njegov poznanik V. Lj. dobio na onlajn klađenju preko milion dinara i da je zakazao isplatu za 1. oktobar.

- Vuk M. je nakon toga ovu informaciju preneo ostalim osumnjičenima i još dvojici nepoznatih muškaraca, pa su se dogovorili oko toga kako da ga opljačkaju. Nedugo potom kupili su tri mobilna telefona i tri SIM kartice, kao i kutiju hirurških maski i rukavica. Sutradan su osumnjičeni sačekali da oštećeni podigne dobitak iz kladionice i onda krenuli da ga tuku pesnicama, čekićem i replikom pištolja dok mu nisu oduzeli pare. Na kraju su se udaljili i po dogovoru sakrili novac da bi ga kasnije podelili - otkriva Informerov sagovornik iz istrage.

Za konkretno krivično delo, razbojništvo izvršeno u grupi, zaprećena je kazna zatvora od tri do 15 godina.