02.12.2023.

21:38

Foto: informer.rs

Hronika

Knjigovođa čekićem ubila prodavačicu sa Buvljaka! Nužna odbrana ili ipak ne?

U obrazloženju ovakve odluke navedeno je da Viši sud u Pančevu u ponovljenom postupku mora preciznije da se odredi o tome u kakvom psihičkom stanju je bila okrivljena u trenutku kada je zadala smrtonosne povrede žrtvi.

Ključno pitanje je da li je mogla ili nije mogla da upravlja svojim postupcima zbog afekta straha, odnosno, da li je u pitanju bila nužna odbrana.

Ovaj zločin se odigrao 17. maja 2021. u knjigovodstvenoj agenciji Gornjikove, koja se nalazila u okviru njene kuće.

Bogdanka je nasmrt pretukla prodavačicu sa Buvlje pijace, kojoj je vodila poslovne knjige, nakon što je Hajducova prva napala kad joj je knjigovođa saopštila da želi da prekine saradnju sa njom zbog narušenih odnosa.

Prema optužnici, Rumunka je tada počela da joj se unosi u lice i psuje je, posle čega je Bogdanka odgurnula na dvosed:

"Kad se oštećena podigla, uhvatila je obema rukama za kosu okrivljenu, koja se otimala i tražila da je pusti. Uspela je da se otrgne i sa pomoćnog stočića dohvati drvenu čašu za olovke kojom je oštećenoj zadala udarac u glavu. Hajducova je potom zavukla ruku u džep jakne i izvadila nož kojim ju je posekla pa je, držeći nož obema rukama, krenula na nju, pri čemu ju je i ugrizla. Braneći se, Gornjikova je sa stočića dohvatila čekić sa metalnom glavom i njime zadala više udaraca oštećenoj po glavi..."

Zakopala telo u dvorište kuće

Telo Rumunke je Bogdanka, posle ubistva, zakopala u plitku humku u dvorištu kuće i prekrila ga betonskim blokovima! Da li uz pomoć sina Bobana, koji je isprva takođe bio uhapšen i osumnjičen, ostala je enigma. U svakom slučaju, protiv njega je naknadno obustavljena istraga.

Informer

Pokojna Hajduc je 20 godina živela u Pančevu, gde je držala tezgu i od toga živela.