04.12.2023.

08:21

Foto: printscreen

Hronika

Priveden još jedan muškarac za ubistvo devojčice iz Skoplja: Na saslušanju i Vanjin otac

Kako navodi lokalni medij "Kanal 5" Velibora su novinari ispred zgrade suda pitali da li je on počinio ubistvo na šta je odgovorio odrično. 
Podsetimo, nestanak Vanje prijavljen je u ponedeljak, 27. novembra, a njeno telo pronađeno je juče kod Skoplja.

Кako je saopšteno iz MUP-a, iz sprovedenih operativnih mera utvrđeno je da je Vanja vozilom odvedena sa ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja utvrđeno je da je istog dana ubijena. (27.11.2023.) oko 10.00 časova.

Informer

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u okolini Velesa pronađeno telo 74-godišnjeg P. Ž. čiji je nestanak prijavljen tri dana pre Vanjinog nestanka 24. novembra.

Za ova dva ubistva osumnjičeno je pet osoba svi su makedonske nacionalnosti. Takođe sumnja se da je motiv oba zločina koristoljublje, saopštio je MUP. 

U tužilaštvu je potvrđeno da je na saslušanje pozvan i otac devojčice.

U javnost su izašli sa informacijom da tragaju za licem LJ.P. iz Skoplja, koji se smatra glavnim organizatorom i osumnjičenim za ubistvo Vanje Đorđevske. On je kako se sumnja pobegao iz zemlje i za njim se trenutno traga.

Detalji ubistava biće saopšteni u danas 9.30 časova, na zajedničkoj konferenciji za novinare ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog i primarnog javnog tužioca JP Skoplje, Gavrila Bubevskog, u zgradi Javnog Tužilaštva, što ćemo prenositi uživo.

"Od jutros od 9 časova pridružićemo se OŠ Pestaloci, gde će biti otvorena knjiga žalosti za Vanjom." navodi "Kanal 5"