04.12.2023.

11:05

Foto: Informer

Hronika

Raspisana međunarodna poternica za Vanjinim ubicom! Za njim traga i policija Srbije

Kako je navedeno, za nekoliko osoba je određen pritvor do 48 sati.

"Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon što o čemu ćemo moći da ispričamo više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji biće raspisana i međunarodna poternica", naveo je Bubevski.

Podsetimo, prethodno je ministar policije Severne makedonije Oliver Spasovski rekao da se otac ubijene Vanje Gorčevske (14) sumnjiči da je organizovao njenu otmicu.

Informer

 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva tokom protekle noći rasvetlilo slučaj, dokazi su obezbeđeni. Nismo došli do ishoda koji smo svi želeli, već su dva lica ubijena, maloletnica i lice iz Velesa, koji su sahranjeni jedno u okolini Skoplja, drugo u okolini Velesa", rekao je ministar Oliver Spasovski na konferenciji za novinare, prenosi Telma.

Podsetimo, mala Vanja nestala je 27. novembra dok je bila na putu do škole u Skoplju. Njeno beživotno telo pronađeno je juče u jednom selu na obodu grada. Prema dosadašnjima informacijama, devojčica je ubijena istog dana kada je nestala.