05.12.2023.

12:18

Foto: prinstskrin

Hronika

Drugarima ubijene Vanje obezbeđena psihološka podrška! Ovo je odluka resornog ministarstva

Nevino dete, koje je umesto da se raduje životu, ne svojom voljom i krivicom, otišlo je u večnost, šaljući poruku da društvo i građani moraju više da prihvataju i šire prave vrednosti mira, tolerancije, poštovanja i nenasilnosti. ponašanje.navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva prosvete i kulture

"Izražavamo saučešće, kao i javnu zahvalnost, rukovodstvu i nastavnom osoblju OŠ "Johan Hajnrih Pestaloci" na visokom zalaganju i odgovornosti u radu, koje je takođe brzo reagovalo i obavestilo porodicu učenice o njenom izostanku. razreda" dodaje se u saopštenju.

Informer

Ubijena devojčica

Pored toga, nakon tragičnog događaja, kako kažu u Ministarstvu prosvete i nauke, škola ostaje dobro organizovana, pružajući sveukupnu psihološku podršku svim učenicima, u cilju očuvanja mentalnog zdravlja i suočavanja sa traumatskim posledicama cele situacije.

"Ministarstvo je u stalnoj komunikaciji sa školom i mi smo predložili podršku u smislu angažovanja dodatnog kadra, koji čine pedagozi i psiholozi, koji će učenicima biti na raspolaganju u narednom periodu. U međuvremenu, hajde da svi zajedno radimo na tome da se ovakvi događaji više ne ponove. Budimo bolji ljudi. Odgovornost se deli. Počivaj u miru draga Vanja" piše u saopštenju.