05.12.2023.

14:20

Foto: printscreen

Hronika

Nova optužnica protiv koljačkog klana: Krvavi novac ulagali u placeve, nekretnine, kola, "rolekse", kriptovalute...

Istom optužnicom su obuhvaćene i njihove supruge, Bojana Belivuk i Tanja Miljković, kao i još troje - Belivukova tašta Snežana Đorđević, pripadnik klana Filip Ivanovski i njegova nevenčana supruga Marija Milutinov.

Vođe zloglasnog klana terete se u ovom postupku da su kupovali nekretnine, luksuzne automobile i druge pokretne stvari, "rolekse" i kriptovalute, u najvećem broju situacija na ime trećih osoba i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Istragom se proveravalo i poreklo tri parcele koje su kupili u beogradskom naselju Krnjača. Vrednost imovine, koja je otkrivena do sada, prevazilazi iznos od milion evra.

Velja Nevolja radi u podrumu pića

Svi optuženi su, prilikom saslušanja, negirali krivicu. Belivuk je izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića i da mesečno zarađuje oko 600 evra, a da mu supruga Bojana radi u rentakar agenciji i da ne zna kolika su joj primanja.

Prijavio je samo da su vlasnici "škode superb" i da je supruga vlasnica stana od 82 kvadrata u ulici Živka Davidovića, naglasivši da su sve što imaju stekli "poštenim radom"!

S druge strane, Miljković je naveo da je nezaposlen i da su njegovi roditelji vlasnici kuća na Zvezdari i u Krnjači, kao i stana na Karaburmi.

Na pitanje kojim je novcem izgradio vilu u Čačanskoj ulici, koju u tom naselju zovu "Mala Šilerova", on je tvrdio da je u nju uložio novac koji je dobio na svadbi, kada je ženio suprugu Tanju!

Finansijska istraga o pranju novca krenula je u februaru 2021., uporedo sa hapšenjem članova kriminalne grupe, koja je do sada optužena za sedam brutalnih ubistava i druga teška krivična dela.

Tokom pretresa kuća i stanova, pronađeni su kupoprodajni i ugovori o pozajmicama, vlasnički listovi koji se odnose na nekretnine, ali i dokumentacija za luksuzna vozila, "roleks" satovi i druge vredne nepokretnosti. Zaplenjeno je i više računara kako bi se ušlo u trag kriptovalutama koje su, kako se sumnja, kupili vođe klana.

Informer

Na ime Bojane i Veljka Belivuka, podsetimo, vodi se plac od jednog hektara u Vrčinu i stan u Živka Davidovića. Bojana je bila vlasnik "folksvagen tiguana" i "škode superb", a njen suprug "roleksa" od dva miliona dinara.

Samo sat vredi skoro dva miliona

Miljkoviću je "zamrznuta" nekretnina u Čačanskoj, stan od 54 kvadrata na Paliluli, četvorosoban stan od 137 kvadrata na Karaburmi i stan od 97 kvadrata u Živka Davidovića. Pored toga, bio je i vlasnik dva "roleksa", vredna 1.900.000 dinara i 440.000 dinara, i sata "brejtling" od 260.000 dinara. 

Na ime Snežane Đorđević vodio se stan na tri etaže u Kozarčevoj ulici i zemljište. Mariji Milutinov i Filipu Ivanovskom "zamrznut" je stan u Pančevu od 79 kvadrata.