05.12.2023.

20:59

Foto: ATA Images, Z.G.

Hronika

"Nastavnice, zaključajte brzo učionicu"! Dečak naslutio užas, ali tada je uleteo monstrum Kosta!

U uobičajenoj atmosferi čas istorije, prvi u rasporedu te proklete srede, po kazivanju svedoka, bližio se kraju i nastavnica Tatjana Stevanović je stojeći ispred table predavala novu lekciju.

Osim učenika u učionici je bio D.P. student istorije na praksi.

Informer

Teško ranjena nastavnica u bolnici sa svojom sestrom

Začuli su se pucnji u hodniku, a učenici 7/2 nisu ni naslutili da je njihov drug iz razreda došao sa pištoljem umesto olovke, i da će već za nekoliko minuta postati najmlađi masovni ubica na svetu ubivši svojih pet drugarica i druga, posle tri devojčice u holu škole i školskog čuvara. Monstrum je ranio još petoro dece iz svog odeljenja i nastavnicu Tatjanu. Neki dečaci i devojčice su uspeli da pobegnu bežeći čak i kroz prozor.

-  Deca su slušala nastavnicu šta govori kada se začula pucnjava na hodniku. Nasmejali su se i čak se šalili na taj račun. Neko je rekao: "Ma to Raša baca pedarde". Mislili su na nestašnog dečaka iz škole. Međutim dečak V. Ž. se uozbiljio jer je očigledno shvatio da je u pitanju ozbiljnija stvar, da puca jače od pardi. Rekao je: "Nastavnice, zaključaje brzo učionicu - prepričao je izvor Republike. 

Informer

Otac ga vodio da puca u streljanu

I pre nego je prvi nastavnik izašao na hodnik da vidi šta se dešava i ko to remeti mir, učenik Kosta K. pretvoren u monstruma uleteo je u svoje odeljenje u kojem je imao glavne mete, kako je kasnije otkrila istraga.

- Čim je V. Ž. rekao nastavnici da zaključa vrata slutivši opasnost, na vratima se pojavio ubica koji je umesto "dobar dan" uperio pištolj u nastavnicu i pogodio je u stomak. Nastavio je bez reči da puca u decu. Prve su nastradale devojčice u prvim klupama. Oni pozadi su na povik drugarice iz četvrte klupe: "Lezite dole" , legli na pod. Devojčice su se privijale jedna uz drugu. U pokušaju da se sakrije ispod stola jedna devojčica je nastradala jer ubica nije prestajao da puca, osim kada je punio šaržere. Tu situaciju je nekoliko njih iskoristilo i pobegli su. Jednog dečaka je u begu ranio - opisuje otac učenika prošlogodišnjeg 7/2.

Pravila se mrtva
 

Učenica 7/2, P. T. je preživela masakr zahvaljujući pribranosti i usled panike. Dok je monstrum pucao, devojčica je legla i nije davala znake života. 

- Ona je nepomično ležala da bi ubica pomislio da je mrtva. Nije imala snage da trči i pokuša da pobegne i dosetila se da se pravi mrtva - priča izvor.

P.T. je sada učenica internacionalne škole u Beogradu budući da više nije smogla snage da uđe u "Ribnikar". Ni učenik V.Ž. više nije kročio u "krvavu školu" već se sa porodicom preselio u Ameriku gde je nastavio školovanje. 

Pucao je dok je video žive

Monstrum je ispalio 45 metaka u kabinetu istorije, pucao je sve dok je bilo dece u klupama i na nogama.

Kad je obavio svoju bolesnu misiju, Kosta K. je iskočio kroz prozor iz učionice i pozvao policiju da kaže šta je uradio. Pre njega je policiju pozvala pomoćnik direktora škole. Policajci su brzo stigli, a čitav kraj je odmah bio na nogama. Roditelji su tražili svoju decu oko škole. Oni koji ih nisu našli, tražili su ih po bolnicima, dok nisu dobili poziv da dođu u policijsku stanicu Vračar gde im je saopštena najgora moguća istina.