05.12.2023.

23:06

Foto: Skoplje.mk

Hronika

Ovo je monstrum koji je ubio Vanju! Uhapšen je na auto-putu u Turskoj, u taksiju! (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski potvrdio je da je osumnjičeni za ubistvo Vanje Đorđevske, lice Ljupčo Palovski-Palčo, uhvaćen u Turskoj. Spasovski ga je opisao kao tvorca, organizatora i izvršioca. On je dodao da je Palčo na "crvenoj listi", a do podataka je došlo operativnim obaveštajnim podacima.

Skoplje, Beograd, Balikesir - ovo je putanja kretanja Ljupča Palevskog-Palčo. Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je uhapšen na autoputu. Putovao je taksijem. Hteo je da krene prema Istanbulu. Ali on se vratio.

Informer

Ljupče Palevski Palčo

- Njegov advokat ga je vozilom odvezao u Srbiju, dalje je ostavljen u hotelu, odatle ga je sutradan pokupila i druga osoba iz Skoplja, u džipu, i to preko graničnog prelaza "Gradina" ušao je u Bugarsku. "Škodom superbom" Palevski je odvezen u Beograd i ostavljen u hotelu. Postoji transport praktično kroz Bugarsku i u Tursku. U Turskoj odlazi u grad Balikešir. Naše službe stupaju u kontakt sa turskim operativnim izvorom, koji nam je za kratko vreme dao povratnu informaciju da se osoba nalazi u Balikeširu. I rekao nam je da želi da ide u Istanbul. Tu ostaje praktično u Balikeširu. Sprema se u taksi kojeg angažuje da ode u Istanbul i tamo se pretvara da će ići. Ponovo se vraća u grad i danas popodne su ga uhapsile kolege iz turske policije dok je išao autoputem, ali Balikesir.

- Poštovani građani i novinari. Danas je podignuta krivična prijava protiv 5 lica, koja je najavljena juče, jedan za otmicu i ubistvo, trojica za otmicu i pomaganje u ubistvu i jedan za pomaganje u ubistvu. Ono što želim lično da vam kažem, kao čovek i građanin Severne Makedonije. Od kolega iz Turske smo dobili da je uhapšen glavni organizator i počinilac ovog groznog dela na njihovoj teritoriji - navodi ministar Spasovski.

Informer

Vanja je oteta u svojoj zgradi, a naručilac otmice je njen otac

- Ovaj monstrum je kriv za dvostruko ubistvo, za njim je bila raspisana međunarodna poternica, Lj.P. za kidnapovanje i ubistvo. Crvena poternica - rekao je on.

- On je bio poslednja karika ovog gnusnog čina, koji je nedostajao da se kaže da smo zatvoreni kao Ministarstvo unutrašnjih poslova- rekao je Spasovski.

On je istakao da je podneta i krivična prijava.

- Krivična prijava je sastavljena na više od sto stranica, uključujući i dokaze, i predata je javnom tužilaštvu. Optuženo je pet osoba, od kojih jedna za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu, a jedna za pomaganje u otmici, pokazuju dokazi koje je prikupila policija. Predmet je u punoj nadležnosti UPS-a - istakao je Spasovski.