06.12.2023.

13:39

Foto: YouTube/Društvene mreže

Hronika

Vozač tvrdi da nije znao da vozi ubicu! Palčo me iskoristio nisam imao pojma šta je uradio

Kako prenose makedonski mediji uhapšeni vozač je ostao u šoku kada su mu policajci rekli zbog čega je Palevski tražen i on im je navodno do detalja ispričao gde ga je odvezao.

- Vozač je ispričao da je Palevskog pokupio u jednom hotelu u Beogradu u kojem je ovaj prethodno prenoćio, a onda su se njegovim "land roverom" uputili prema Bugarskoj u koju su ušli preko graničnog prelaza Gradina- Kalotina. Odatle su se uputili prema Turskoj u koju su ušli preko prelaza Kapetan Andreevo - kazao je sagovornik iz istrage za lokalne medije i dodao:

Informer

- Palčov vozač je rekao da je on Palevskog dovezao do grada Balikešir i da ga je tu ostavio i da se on nakon odmora uputio nazad u Severnu Makeodniju, gde je i zaustavljen na prelazu Dorjan. Inače tokom puta Stefan D. je sve vreme na svom Fejsbuku postavljao rutu kojom se voze, a čak je i 3. decembra postavio fotografiju mosta preko Dardanela, preko koga su prešli u Malu Aziju, pa je i to pokazalo da on govori istinu. Čim je utvrđeno da je Pelevski u Turskoj i u kom gradu odmah su kontaktirane turske službe koje su ga ekspresno locirale i uhapsile ga na autoputu u blizini Balikešira.

I pored toga što on tvrdi da nije znao da vozio ubicu male Vanje i frizera iz Velesa, Stefanu D. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti saslušan i odlučeno da li će i njemu biti određen pritvor do 30 dana.   

Informer

Podsetimo Palevski je u pratnji advokata, 30. novembra, napustio Makedoniju i doputovao u Beograd, a svom pravnom zastupniku je rekao da ide na zakazane preglede, nakon čega je putovao sa Stefanom D. koji ga je odvezao u Tursku.

Ministarstvo pravde Severne Makeodnije danas je uputilo zahtev turskim vlastima za ekstradiciju Palevskog. 

Inače za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske (14) i Panče Žeževskog (74) frizera iz Velesa pored Ljupča Palevskog sumnjiče se i Vlatko Kešišev, Velibor Manev i Bore Vidovski, a među osumnjičenima je i devojčicin otac Aleksandar koji je otkrio otmičarima njeno kretanje.

Inače Aleksandar Đorčevski, Vanjin otac i pored svih dokaza negira da je umešan u otmicu svoje ćerke.