06.12.2023.

15:51

Foto: printscreen

Hronika

Snimao i pipkao golu dečicu u vrtiću! Potvrđena optužnica protiv pedagoga pedofila

Protiv I. O. je somborsko Više tužilaštvo podiglo optužnicu 27. oktobra zbog sumnje da je u šest navrata obljubio decu zloupotrebom položaja, zbog 28 nedozvoljenih polnih radnji, kao i iskorišćavanja maloletnika za pornografiju.

Podsetimo, javnost je za nečasne radnje pedagoškog asistenta saznala kada je jedan četvorogodišnjak roditeljima ispričao kako ga je on u vrtiću fotografisao nagog, nakon čega su oni odlučili da provere detetove navode.

Posle razgovora sa psihologom, utvrđeno je da je mališanov iskaz verodostojan te je slučaj prijavljen policiji, a I. O. je uhapšen 6. maja i od tada se nalazi iza rešetaka.

Sumnja se da je I. O. seksualno iskorišćavao decu u vrtiću od leta 2022. do 4. maja 2023. U pitanju su mališani rođeni 2017., 2018., 2019. i 2020. godine. On ih je slikao nage kada bi ostajao sam sa njima, a brojne takve fotografije kasnije su pronađene u njegovom telefonu.

Navodno ih je tom prilikom i dodirivao po intimnim delovima tela, govoreći im da to nikome ne pričaju, jer je to "njihova tajna"! Zaprećena kazna za ovo delo je od pet do 12 godina zatvora.