07.12.2023.

09:46

Foto: Facebook printscreen

Hronika

Sramota! Na Fejsbuku osvanula stranica "Pravda za Palevskog": Tvrde da mu je podmetnuto ubistvo male Vanje

Palevski je pre dva dana uhapšen u Turskoj, a Severna Makedonija je već započela proces njegovog izručenja, koji bi, međutim, mogao da potraje od tri meseca do godinu dana.

Ministar makedonskog MUP Oliver Spasovski je u jednoj izjavi tražio zabranu političke stranke Palevskog Desno.

U formiranoj Fejsbuk grupi u kojoj se traži "pravda za Palevskog" daje se podrška prvoosumnjičenom za ubistvo male Vanje i Panča Žežovskog, frizera iz Velesa, uz tvrdnje da mu je sve namešteno, što je izazvalo revolt građana Severne Makedonije.

Fejsbuk grupu su otvorile pristalice Palevskog, koji je osnivač i predsednik političke partije Desno. Inače, stranka Palevskog se već neko vreme u makedonskoj javnosti optužuje za širenje govora mržnje i izazivanje nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti. Meta govora mržnje Palevskog je, kako prenosi portal skopske tv. Kanal5, bili su monasi manastira Svetog Jovana Bigorskog, ali se navodi i da je imao saradnike u redovima Makedonskoj pravoslavnoj crkvi.

Inače, svi osumnjičeni za dvostruko ubistvo koje je uznemirilo makedonsku i javnost zemalja regiona, bili su članovi stranke Desno.