08.12.2023.

13:28

Foto: printscreen/shutterstock

Hronika

Pijan se zakucao u automobil u Rumi: Izmerili mu više od dva promila alkohola, povređena jedna osoba

On se tereti da je upravljajući automobilom „polo“ sa 2,25 promila alkohola u organizmu, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u „ford“ u kojem je suvozač zadobio lake telesne povrede.

Takođe, saobraćajna policija, prilikom kontrole saobraćaja, otkrila je dvojicu vozača koji su učinili prekršaj nasilnička vožnja i jednog koji je upravljao automobilom pod uticajem opojnih droga i alkohola.

U Sremskoj Mitrovici je zaustavljen sedamdesetdvogodišnjak koji je vozio „reno“ sa 2,32 promila alkohola u organizmu, a na području Stare Pazove tridesetpetogodišnji vozač „tiguana“ pod dejstvom kokaina i alkohola.

Nakon zadržavanja, obojica vozača su privedena nadležnim prekršajnim sudijama.

Policija u Sremskoj Mitrovici otkrila je četrdesettrogodišnjaka koji je na putnom pravcu Martinci - Laćarak upravljao „mercedesom“ brzinom od 164,3 kilometara na čas, za 104,3 kilometra više od dozvoljene. Isti vozač je ponovo zaustavljen u Laćarku jer je vozio brzinom od 94,4 kilometra, za 44,4 kilometra većom od dozvoljene.

Prekršajni sudija ga je kaznio novčanom kaznom od 142.000 dinara, 18 kaznenih poena i zabranom upravljanja automobilom u trajanju od devet meseci i 30 dana.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.