09.12.2023.

13:49

Foto: Informer

Hronika

"Prestanite da ga nazivate Vanjinim ocem": Danima se pravio da je zabrinut zbog nestale ćerke

Između ostalog, jedan od osumnjičenih, koji se još uvek nalazi u pritvoru, je i Aleksandar Gorčevski, otac stradale devojčice.

Kako je rečeno na konferenciji, otac je organizovao otmicu ćerke, kako bi iznudio novac od bivše žene, a razlog organizovanja ovako gnusnog zločina je to što je Vanjin otac dugovao veliku sumu novca grupi Palevskog.

Na društvenim mrežama, pojavila se objava u kojoj se strogo navodi da tog čoveka ne nazivaju Vanjinim ocem, već čudovištem i monstrumom.

Otac je simbol zaštite,žrtva za svoje dete! Prestanite da njega nazivate Vanjinim ocem, on je čudovište, monstrum koji je ubio dete, ćutao i pratio situaciju sedam dana zajedno sa policijom i ponašao se kao zabrinuti otac, koji na kraju hladno pokazuje simpatije!

Informer

Zorica Gorčevski, majka nesrećno ubijene devojčice, nije želela da se oglašava o svom bivšem mužu, jedino za šta je imala snage da progovori o ovome jeste da i dalje ne može da dođe k sebi. 

Čekam epilog svega ovoga. Ja i dalje ne mogu da poverujem da se moj najnormalniji život pretvorio u pakao - rekla je Vanjina mama za Republika.

Kao što smo već pisali, nakon Vanjinog nestanka, hiljade policajaca uključilo se u potragu, pregledavajući kamera i elektronskih uređaja, pretražujući reku Vardar i podrumske prostorije. Majka je svakodnevno odlazila u policijsku stanicu tražeći odgovore, da bi na kraju primila najgore moguće vesti za jednog roditelja. 

Međutim, pored toga, najveći šok je usledio kada se saznalo da je izgleda u sve umešan upravo Vanjin otac.

Da podsetimo, Ljupčo Palevski Palčo, koji je bio u bekstvu nakon izvršenja ovih zločina, lociran je i uhapšen u Turskoj.

Informacije o hapšenju potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, kada je jasno stavio do znanja da će biti preduzete sve neophodne radnje kako bi Palčo bio izručen Severnoj Makedoniji i suočen sa zakonskim posledicama.

Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto. Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno u utorak 5. decembra bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.