10.12.2023.

14:38

Foto: Shutterstock/privatn arhiva

Hronika

Pokušaj otmice sveštenikovog sina u Aleksincu? Nepoznati muškarci ga preplašili, pa pobegli

U razgovoru za Informer otac preplašenog dečaka Hadži Ivan Milenović objašnjava da se incident dogodio u četvrtak 7 . decembra oko 17 sati i da je prijavio policiji. 

- Moj sin je dolazio kući iz muzičke škole bilo je oko 18. 50 sati. Primetio je mali sivi automobil i jednog muškarca koji je stajao pored njega. Na sebi je imao crnu jaknu i reč je o crnom muškarcu. On je krenuo za njim, kada je moje dete to primetilo počeo je da beži, ali za njim je krenuo i taj muškarac - objašnjava Milenović koji je inače sveštenik u Aleksincu u crkvi Svetog Nikole i dodaje:

- Dete se uplašilo i utrčalo u prodavnicu koja je na oko 200 metara od naše kuće. Taj automobil i tog muškarca kako trči za mojim detetom videla je i jedna žena - rekao je naš sagovornik. 

Prema njegovim rečima dečak je bio potpuno van sebe i sve im je ispričao. 

- U prvom trenutku sam pomislio da se detetu možda učinilo, ali način na koji nam je opisao šta se dogodilo, naterao me je da prijavim policiji. Kasnije se i supruga setila da je nekoliko dana ranije videla isti automobil i da su je pitali gde je autoput. Sa druge strane ljudi pričaju da se nešto slično dogodilo u susednom mestu. Pominje se i to da je reč o muškarcim aiz Rumunije koji se već neko vreme vozikaju po Aleksincu. Iskreno uplašeni smo za decu, smatram da ne treba da čekamo da se nešto dogodi pa da reagujemo - rekao je otac uplašenog dečaka. 

Informer

 

Kako nam je objasnio dodatnu sumnju stvara i to što je dečak sačekan u ulici gde nema kamera i gde nema osvetljenja. 

- Što duže razmišljam donosim zaključak da su tačno birali mesto. Prijavio sam policiji ali i mi pokušavamo da pronađemo automobil. Sin nije video tablicu ali ni ta komšinica koja ih je takođe videla. Zvali su me prijatelji jer je sve obajvljeno na društvenim mrežama i ponudili pomoć. Sa druge strane danas idemo ja i supruga u policiju da damo jš neku izjavu. Sin je dao izjavu u policiji, čuo sma da će sv eteško ići jer nema krivičnog dela ali cilj je zapravo sprečiti da do njega dođe - rekao Milenović koji sa suprugom ima troje dece.

Da je slučaj prijavljen potvrđeno nam je u Policijskoj upravi u Niš. 

- Sve je prijavljeno, obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i radi se na utvrđivanju svih činjenica vezanih za slučaj - rečeno nam je u PU u Nišu.