10.12.2023.

21:42

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

Hronika

Osumnjičeni za ubistvo fudbalera bio u Beogradu? Rade Trajkoski Štekli preživeo dva atentata u Skoplju!

On je na društvenim mrežama objavio fotografiju bogate trpeze iz jednog poznatog restorana u Beogradu.

Štekli je upravo iz Beograda izručen Severnoj Makedoniji, pošto je osumnjičen za ubistvo fudbalera Igora Januševa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije objavilo je krajem oktobra fotografiju muškarca osumnjičenog da je pucao i ranio dve osobe u tržnom centru "Ist Gejt" u Skoplju, od kojih je jedna od njih Rade Trajkovski-Štekli.

- Povodom pucnjave u tržnom centru 'Ist Gejt' u Skoplju, na dve osobe koje su zadobile povrede i prevezene su u bolnicu na pružanje pomoći, MUP je obavestio javnost da je osoba sa fotografije koju je dostavila Policijska služba je izvršilo krivično delo - navodi se u saopštenju.

Pored Šteklija, koji je teško ranjen i koji je bio u životnoj opasnosti, još jedna osoba je povređena. U tržnom centru je tada bilo veliko prisustvo pripadnika MUP-a.

Na video snimku, nakon pucnjave, koji su objavili makedonski mediji, vide se kako Trajkovski sa još jednim muškarcem silazi niz stepenice tržnog centra, i nepoznata osoba sa kačketom koja im pritrčava i ispaljuje hice.

To je bio drugi put, za dva meseca, da je Štekli bio meta napada. Pre dva meseca, nepoznata osoba, pucala je iz automatskog oružja u automobil u kom se on nalazio. Tom prilikom nije povređen. Zanimljivo je to što se napad dogodio u istom tržnom centru, samo što je prvi bio u garaži.