12.12.2023.

15:21

Foto: MUP Srbije

Hronika

"Čim ste ovde, hrabrosti vam ne manjka"! Načelnik SVS Čaušić saopštio lepe vesti: "Zaposleno novih 108 vatrogasaca" (FOTO/VIDEO)

Po uručenju rešenja, Čaušić je novim vatrogascima poručio da ulaze u službu koja se snažno i brzo razvija i da su izabrali posao koji nije lak, koji je jedan od najtežih i najzahtevnijih.

- Čim ste ovde, hrabrosti vam ne manjka, ali neka oprez bude pratilac na svim vašim intervencijama. Čuvajte sebe i čuvajte vaše kolege. Mi ćemo se truditi da vam obezbedimo što bolje uslove, jer su vatrogasci-spasioci po svojoj organizaciji, znanju i obučenosti među najboljima u Evropi i zaslužujete i najbolju opremu i najbolje uslove - rekao je Čaušić.

Ukazao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što ima priliku da im u ime ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića uruči rešenja o prijemu u radni odnos i poželi dobrodošlicu.

Govoreći o jačanju kapaciteta Sektora za vanredne situacije, Čaušić je istakao da je samo ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova rekonstruisalo 30 objekata vatrogasno - spasilačkih jedinica, da se završavaju objekti u Aleksincu i Кuli, da je započeta izgradnja objekata u više gradova u Srbiji, kao i sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu.

- Prvi kontingent od ugovorenih i kupljenih 77 vatrogasnih vozila nam stiže ovih dana, a u narednih par meseci će stići i ostala vozila - rekao je Čaušić.

Aleksandar Milošević, u ime svih polaznika koji su dobili rešenja za prijem u radni odnos, zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova na ukazanoj prilici i istakao da će sa ponosom obavljati poveren posao.