13.12.2023.

08:43

Foto: Shuterstock/dustvene mreze

Hronika

Zvicer od prljavog policajca tražio uslugu! Tamara bi se sigurnije osećala da u kući ima legalno oružje

Zadatak koji je Zvicer postavio svojim saradnicima preuzeo je na sebe tadašnji neformalni vođa policijskog Tima za operativnu podršku Petar Lazović, koji je kontaktirao više osoba kako bi izašao u susret vođi klana.

Sada uhapšeni policajac tada je preko vojnog atašea Crne Gore u Hrvatskoj Ivana Mašulovića i tadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Enisa Bakovića urgirao da se to završi što pre. 

Podatke o prepisci koju je preko Skaj aplikacije vodio Lazović crnogorskim istražiteljima ustupio je Evropol nakon što su u martu 2021. godine zaplenjeni severi Skaj aplikacije u Francuskoj, Belgiji i Holandiji. 

Informer

Ipak i pored urgiranja Tamara Zvicer je odbijena, ali je posle toga Lazović po prepisci kontaktirao još neke ljude iz policije kako bi ispunio Radojevu želju. 

Kako prenose crnogorski mediji iz Uprave policije niko nije odgovorio da li je na kraju Tamara Zvicer dobila dozvolu za posedovanje i nošenje oružja. 

Podsetimo u maju 2020. godine Radoje Zvicer je izbegao smrt u Kijevu u Ukrajini, kada mu ej napravlejna sačekuša ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom. Njemu je tada život spasila upravo supruga Tamara koja je, kada je čula pucnjavu, istrčala iz zgrade sa pištoljem i zapucala na napadače, što ih je omelo da završe posao.

Iako teško ranjen, Zvicer je uspeo da se oporavi, a onda se, prema pisanjima medija, jedno vreme vratio u Crnu Goru, i baš je u tom periodu i tražio da njegova supruga dobije dozvolu za posedovanje i nošenje oružja.