15.12.2023.

09:13

Foto: Shutterstock

Hronika

Uhapšeni pljačkaši koji su ojadili vinski podrum hotela u Tirolu! Bosanac i Crnogorac ukrali vina vredna milion evra

Kako je saopšteno policija je nakon dve i po godine intezivnog rada identifikovala i uhapsila dvojicu lopova, dok je treći učesnik ove pljačke još uvek u bekstvu.

Inače uhapšeni su državljanin Bosne i Hercegovine (52) i državljanin Crne Gore (53), dok identitet trećeg lopova još uvek nije obelodanjen, jer je je u bekstvu i za njim se intezivno traga.

Filmska pljačka vinskog podruma izvršena je u maju 2021. godine kada je nestalo stotine flaša skupocjnog vina, među kojima i primerci vinarije "Domaine de la Romanee-Conti", kojih, inače, nema u slobodnoj prodaji baš zbog svoje ekskluzivnosti.

Istraga je trajala dvije i po godine, a pripadnici kriminalističek policije Tirola sarađivali su sa kolegama iz nemačkog Bohuma, gde je jedan od osumnjičenih i identifikovan i uhapšen po evropskoj potjernici.

- Nakon opsežne istrage i dokaza do kojih smo došli preko podataka iz šifrovanih telefona, uspjeli smo da identifikujemo počinioce - navedeno je u saopštenju policije. 

Državljaninu Crne Gore je uhapšen u Nemačkoj, dok su iz policije saopštili da je drugi osumnjičeni iz BiH uhapšen na trećoj lokaciji, ne navodeći tačno gde, jer je reč o istrazi koja i dalje traje s obzirom da postoji i treći osumnjičeni koji je još uvek u begu i za kojim se traga.