15.12.2023.

13:02

Foto: Informer/shutterstock

Hronika

Kostin otac bio opterećen oružjem i specijalcima! Uživao u lovu, besneo kada ne ubije nijednu životinju, a sina obučavao da puca

Vladimir je posedova dva pištolja i veliku količinu municije, koje nije adekvatno obezbedio pa je Kosta to oružje uzeo i izvršio užasni zločin. Vladimir je uhapšen samo nekoliko sati nakon što je njegiv sin izvršio masakr i od tada se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru, a u međuvremenu je protiv njega podignuta i optužnica. 

Optužnicom se Vladimiru na teret stavlja da nije obezbedio oružje, ali i da je obučavao sina da puca iz vatrenog oružja.

Informer

Kako prenose mediji saznanja iz istrage Vladimir je od studentskih dana bio opsednut oružjem i lovom i svaki slobodan trenutak je korstio da ide ili u streljani ili lov. 

- Poznanici Vladimira K. su ispričali da je on obožavao da ide u lov i da bi se vraćao besan kada ne bi ubio neku životinju i doneo trofej kući - objašnjava sagovornik iz istarge. 

- Tu strast ka pucanju, Vladimir je preneo i na decu, zato je sina i vodio u streljanu i učio ga da puca. Optužnicom je precizirano da je 2022. godine sina vodio da vežba pucanje prvo iz vazdušne puške, ali kasnije i iz pištolja "glok". Dva meseca kasnije je sina vodio u streljanu i učio ga da rukuje "zbrojovkom", da puca i menja okvire, a 12. novembra prošle godine ga je odveo u etno selo gde je iz istog pištolja pucao u siluete ljudi - objasnio je izvor.. 

Inače tokom istrage izvršena je pretraga pretraživanja na kompijuterima koje je koristio Vlaidmir i utvrđeno je da je on svakodnevno guglao i gledao snimke akcija vojnih i policijskih specijalaca. 

Informer

Podsetimo istraga je utvrdila da je Kosta krajem aprila pronašao plastične kofere sa šifrom od tri broja u kojima je njegov otac držao oružje. Pištolje je uzeo 1.maja, kada je napunio i okvire, i sve sakrio u svom ormaru, a onda je 3. maja ujutru oružje stavio u školski ranac, zajedno sa četiri "Molotovljeva koktela" i krenuo u školu. U 8.40 ušao je u hodnik škole i započeo krvavi pir. Prov je ubio radnika obezbeđenja id ežurne učenice, a onda ušao u kabinet istroije u kojem je njegovo odeljenje imalo čas i pucao u školske drugove. Nakon zločina sam je pozvao policiju, a pre hapšenja je spustio oružje i dok su ga hapsili samo je rekao: "Ja sam psihopata!" 

Kosta je ubio devet učenika, radnika obezbeđenja i ranio još četiri učenika i nastavnicu istorije.