22.12.2023.

11:18

Foto: Shutterstock

Hronika

U Sloveniji poginula dva radnika iz Republike Srpske! Na njih je na pruzi, kod Postojne, naleteo putnički voz

Tragedija se dogodio u četvrtak oko 9.20 časova na železničkom prelazu Rakitnik u blizini grada Postojna kada su radnici Slovenačke železnice radili na održavanju pruge.

Kako nezvanično saznaju portali iz Republike Srpske poginuli su radnici iz Teslića, Novo Ilić iz Čečave i Branko Bogdanić iz Rastuše, dok su još četvorica povređeni od kojih dvojica teže.  
Inače poginuli radnici u Sloveniji žive sa porodicama.

Slovenačke železnice su povodom stravične nesreće održale konferenciju za novinare na kojoj je Matjaž Kranjc, direktor infrastrukture u SŽ, izrazio iskreno saučešće porodicama i kolegama nastradalih.

On je objasnio i da je radna grupa na pruzi između Postojne i Prestranka prijavljena u 7.40, a radnici mogu da obavljaju posao u intervalima između železničkog saobraćaja, a tragedija se dogodila oko 9.20 kada je na njih naleteo putnički voz koji je išao iz Ljubljane za Sežanu.

Kako su iz Slovenačke železnice rekli radnici nisu bili obavešteni o dolasku voza, zbog čega je pokrenuta istraga kako bi se utvdilo da li je neko prekršio protokol i preslušaće se razgovori preko veze između radne grupe i direkcije, ali i da li je signalizacija radila.