28.12.2023.

15:34

Foto: Informer/A.S.

Hronika

Priveden vlasnik splava "Kartel"! Još trojica radnika osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti

Zadržavanje do 48 sati je određeno i trojici zaposlenih sa splava, A. E., M. M. i N. B., posle čega če svi biti izvedeni na saslušanje sa krivično prijavom za izazivanje opšte opasnosti.

Na osnovu njihovih iskaza i drugih dokaza, tužilaštvo će potom doneti odluku da li postoji zakonski osnov da se prema nekom od osumnjičenih predloži određivanje pritvora.

"Dalje u toku dokaznog postupka biće naloženo veštačenje u okviru kog će veštak dati svoj nalaz i mišljenje na osnovu raspoloživih dokaza, kao i pregleda objekta. Biće ispitani oštećeni i izvedeni dokazi na osnovu kojih će biti utvrđeno kolika je visina imovinske štete koja je nastupila usled kritičnog događaja. Takođe, da li su neke osobe zadobile povrede tom prilikom, u vezi sa čim će biti pribavljena medicinska dokumentacija kako bi se utvrdila vrsta i težina povreda koje su eventualno zadobili gosti prilikom potonuća splava", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Takođe, ovo tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da utvrde da li je potonuću splava "Kartel" prethodila tuča, te da se utvrdi identitet osoba koje su učestvovale u toj tuči, kao i da li su tom prilikom pojedini akteri zadobili povrede, kakve i koliko teške.