28.12.2023.

19:24

Foto: Youtube printscreeen

Hronika

Pogledajte kako su uhapšeni osumnjičeni za potonuće splava u Beogradu

Njih su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, UKP, Odelјenja za istraživanje eksplozija, požara i havarija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom,  zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako je ranije Informer izveštavao po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje V. M., vlasniku splava "Kartel". Zadržavanje do 48 sati je određeno i trojici zaposlenih sa splava, A. E., M. M. i N. B.

Podsetimo, u večeri 23. decembra, četiri osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon potonuća splava "Kartel" u Beogradu, a među njima su tri maloletne osobe.

Informer

 

Jednu devojku, koja se davila, spasio je policajac, dvoje je prevezeno na VMA na odeljenje za toksikologiju, dok su se dvoje javili naknadno u Urgentni centar, objavio je ranije Informer.

Samo srećom i brzom i efikasnom reakcijom pripadnika MUP- a nema teško povređenih i nastradalih osoba.  

Kako smo ranije pisali, a prema nezvaničnim informacijama splav je bio registrovan za 100 osoba, a pričalo se da ih je te noći bilo čak i pet puta više od dozvoljenog broja.

Većina prisutnih na splavu bili su maloletnici.