01.01.2024.

11:38

Foto: Informer/A.S.

Hronika

Saslušan vlasnik i zakupci splava "Kartel"! Ovo su izjavili, a u daljem toku postupka braniće se sa slobode

Prema nezavničnim informacijama uhapšeni su pred tužiocem navodno izjavili da su svesni opasnosti koju su izazvali, a kako ne postoje razlozi za njihovo zadržavanje njima nije određen pritvor.

Prema prvim inforamcijama iz istrage do potonuća splava došlo je zbog neravnomernog preopterećenja, jer je na splavu, na kome je te večeri nastupao, reper Emin Hadžajlić Cunami, došlo do tuče dve grupe mladića.

Informer

Kada je zbog tuče reagovalo obezbeđenje većina gostiju je pobegla na drugi kraj spava došlo je do nakretanja splava u koji je zbog visokog vodostaja počela da ulazi voda. Gosti su u tom trenutku pokušali da pobegnu sa splava preko mostića koji je takođe zbog opterećenja počeo da tone, pa su mnogi gacali kroz vodi ili čak plivali da obale. 

U daljem toku istrage biće saslušani gosti splava ali i radnici obezbeđenja. 

Inače splav "kartel" je bio izdat u zakup, a onda su zakupci splava ga ponovo te večeri iznajmili nekolicini mladića. 

Informer

Podsetimo policija je 28. decembra prošle godine uhapsila V. M. (45), A. E. (42), M. M. (37) i N. B. (33) koji se sumnjiče da su 23. decembra 2023. godine u večernjim satima omogućili prisustvo više od dozvoljenog broja posetilaca na splavu "Kartel", zbog čega je, kako se sumnja, došlo do potonuća ovog ugostiteljskog objekta.