09.01.2024.

09:34

Foto: Informer/Beta

Hronika

Crni bilans na putevima u Srbiji: Tri osobe poginule više njih povređeno za 24 sata

Crni niz saobražćajnih nezgoda počeo je u ponedeljak u ranim jutarnjim satima u Čačku, kada su se sudarila dva automobila.

- U ovom udesu nije bilo teže povređenih osoba a učestvovala su dva putnička vozila. Nažalost oko 7 sati ujutru u Beogradu nastradao je vozač automobila koji je udario u stub nadvožnjaka. Još nije utvrđeno da li je vozaču (45) pozlilo tokom vožnje, te da je zbog toga preminuo ili je nastradao od zadobijenih povreda-  objašnjava izvor Informera i dodaje: 

Informer

 

- U slično vreme na autoputu kod isključenja Šabac-Ruma juče ujutru je došlo do saobraćajne saobraćajne nezgode, kada je kamion proklizao na putu.  Na mostu kod Beške u pravcu prema Novom Sadu, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali automobil i kamion. Kabina kamiona je bila zgužvana do te mere da su kamiondžiju izvlačili vatrogasci- pojasnio je naš sagovornik. 

Prema njegovim rečima nažalost tu se crni niz nije zasutavio. Oko 8 sati kod Kisača automobil marke "jugo" sleteo je sa puta u njivu.

- Tom prilikom nastradala je žena Sanja K. (40) majka troje maloletne dece. Nažalost pola sata pre ove tragedije u saobraćajnoj nezgodi na putu Negotin - Zaječar poginuo je jedan vozač dok je drugi teško povređen - istakao je sagovornik Informera. 

Kako je naveo pored tri osobe koje su nastradale u više od 15 saobraćajnih nesreća oko 10 osoba je povređeno. 

Informer

 

Načelnik Uprave saobraćajne policije pukovnik Slaviša Lakićević juče je apelovao na sve vozače da zbog najavljenih snežnih padavina svi vozači adekvatno pripreme svoja vozila za put i da koriste zimsku opremu.

- Zbog najavljenih većih snežnih padavina i značajno nižih temperatura koje su najavljene za danas naredne dane, apelujemo na vozače da adekvatno pripreme svoja vozila za put i da obavezno koriste zimsku opremu - rekao je Lakićević za Informer.