13.01.2024.

08:55

Foto: www.atvbl.com

Hronika

Škaljarac uhapšen u Bosni! Pao po poternici austrijskog Interpola, a zbog ovoga je tražen

Da je "škaljarac" uhapšen za crnogorske medije je potrvdio i njegov advokat koji je objasnio da nakon privođenja očekuje da njegov klijnet bude priveden nadležnom sudiji u Sarajevu, nakon čega će biti poznat razlog raspisivanja poternice za njim.

- U ovom trenutku pretpostavljam da je reč o slučaju zbog kojeg se protiv Kovača vodi postupak i pred Višim sudom u Podgorici odnosno da je 2020. godine planirao ubistvo Dragana Kašćelana, zvanog Komarac u Beču - rekao je njegov branilac.

Kovaču je 8.maja prošle godine ukinut pritvor nakon što je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo prvu presudu kojom je Kovač osuđen na tri godine zatvora.

Podsetimo Stefan Kovač se sumnjiči da je 2020. godine, sa dvojicom saučesnika, u Beču hteo da likvidira Kotoranina Dragana Kašćelana bliskog "kavačkom klanu". 

Informer

Zavera za pokušaj ubistva otkrivena je pregledom prepiske na sakj aplikaciji između Kovača i osobe koja se potpisivala kao "Džon Goti". Kasnije je utvrđeno da iza ovog imena na skaju stoji Cetinjanin Risto Mijanović zvani Rile Kapetan.

Sudbina Rileta Kapetana je otkrivena u septembru 2022. godine nakon likvidacije Jovana Vukotića vođe "škaljarskog klana" u Istanbulu, kada su u telefonima uhapšenih pripadnika "kavačkog klana" pronađene fotografije njegovog mučenja i ubistva u vili Željka Bojanića. 

Inače ime Rista Mijanopvića spominjano je i na suđenju "koljačkom klanu" Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kad je svedok okrivljeni Srđan Lalić ispričao svoja saznanja o njegovoj likvidaciji.