14.01.2024.

18:57

Foto: Pedja Milosavljević

Hronika

Roditelji mesecima glume detektive! Svi se pitaju zbog čega je Kosta pucao u Andriju i još 13 mališana

Na drugoj strani oni su osuđeni da slušaju priče kako su Miljana i Vladimir K. koji su po njihovom mišljenju apsolutni krivci za zločin sina, predstavljeni kao vrsni stručnjaci u svojim poslovima. Smetaju im priče o uglednoj porodici, kad ističu da je otac monstruma lekar, a majka doktor nauka i da jednostavno nisu znali šta im dete smera i planira.

Roditelje smatram odgovornim u istoj meri kako bih sebe smatrao da je obrnuta situacija. Ja sa tim ljudski ne bih mogao da se nosim, da neko ko je deo mene tako nešto uradi - rekao je Zoran Martinović otac ubijene balerine Katarine Martinović na nedavno održanom suđenju Kecmanovićima u parničnom postupku. 

Informer

Njegova supruga Miljana takođe očajnički traži odgovore na najbitnija pitanja u njenom životu, jer je u času zverski usmrćeno njeno divno i veoma poslušno i talentovano dete.

Mi smo se u ovih osam meseci pretvorili u detektive, istražitelje, lekare, sve smo samo da dobijemo neki odgovor, nešto što bi dobili  kao objašnjene za zverski postupak. Treba nam odgovor zašto se ovo desilo - rekla je Miljana, neutešna majka upucane Katarine koja je bila "anđeo koji zemljom hoda".

Podsetimo, Kosta K. je 3. maja prošle godine očevim pištoljem ubio učenice petog razreda Anu Božović i Bojanu Asović , školsko obezbeđenje Dragana Vlahovića i sedmakinju Sofiju Negić, kao i učenice iz svog odeljenja Maru Anđelković, Angelinu Aćimović, Emu Kobiljski, Katarinu Martinović, Adrianu Dukić i druga Andriju Čikića. Pucao je u svom razredu sve dok je imao u koga. Neka deca su na svu sreću pobegla, a neka su se pritajila na podu glumeći da su ubijeni i na taj način su se spasli smrti od ruke monstruma.