16.01.2024.

14:09

Foto: rtk.rs

Hronika

Tast došao da vidi zeta: Porodice povređenih ispred bolnice u Kruševcu

Rajković je istakao da radi u bolnici, ali da nije bio na poslu kada je došlo do eksplozije.  

- Kada mi je ćerka javila za eksploziju i za zeta, odmah sam seo u kola i došao. Tu se skupila gomila naroda, jer je bilo više povređenih - rekao je Jugoslav za Telegraf.rs.

On je dodao da ne zna tačno na kojoj poziciji je Marko Milošević radio u fabrici, ali da misli da je bio u pogonu raketnog goriva, gde je radio nekoliko meseci.

Informer

 

Podsetimo, eksplozija se dogodila oko devet sati i tom prilikom je nastradao tinejdžer Nikola R. (18), dok su četiri osobe povređene - Marko Milošević (37) iz Đunisa, Dušan Jakovljević (26) iz Vitkovca i radnica B.T. (35) iz Kruševca.

Informer

 

U međuvremenu, oglasio se ministar odbrane Miloš Vučević koji je izjavio saučešće porodici nastradalog radnika. 

On je istakao da će istraga utvrditi kako je tačno došlo do tragedije i dodao da se ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uputio u Kruševac. 

Informer

 

- Ministar Gašić će kasnije dati više podataka. Izjavljujem saučešće porodici poginulog radnika. Istraga će utvrditi šta je dovelo do ove tragedije i do gubitka ljudskog života. Ovo je upozorenje za sve da su to poslovi sa velikim rizicima - rekao je Vučević.

Ministar je naveo da se nada da će povređeni proći sa što manje posledica i da će se što pre oporaviti. 

U Fabrici "Trajal" u Kruševcu jutros oko devet sati, prilikom procesa rada, došlo je do eksplozije u objektu za proizvodnju gorive trake. Požar, koji je tada izbio, je lokalizovan. Pripadnici Policijske uprave u Kruševcu i Sektora za vanredne situacije obezbeđuju krug fabrike.