17.01.2024.

13:52

Foto: MUP Srbije

Hronika

Neverovatna odbrana dilera sa Zvezdare: Droga je moja, ja sam zavisnik!

Kako saznajemo, on je na saslušanju izjavio da nije tačno da je napao policajca.

- Rekao je i da je droga koja je pronađena u automobilu, u kom je posle potere uhapšen, njegova i da je svakodnevno konzumira. Izjavio je da ne prodaje drogu, već je kupio za ličnu upotrebu, jer je zavisnik - otkriva sagovornik iz istrage.

Osumnjičeni se, podsetimo, opirao hapšenju u ponedeljak i namerio da beži tako što je najpre dao pun gas i krenuo da vozi dok je policajac pokušavao da ga izvuče iz automobila. Tom prilikom je udario i u nekoliko parkiranih vozila.

Dvojica policajaca u civilu su bili na zadatku kada je I. F. naišao u svom automobilu, zaustavio se pored jednog od njih i pitao ga: 'Je l' ti mene čekaš?' Inspektor je prišao vozilu, izvadio značku i viknuo: 'Policija', s namerom da ga legitimiše. Tek tada je počela drama na Zvezdari.

Čim je shvatio da je kupca pobrkao sa policajcem, I. F. je pokušao da pobegne, dok je pripadnik MUP-a na pola bio u automobilu. Uspeo je da iskoči posle nekoliko metara, ali je diler nastavio u punom gasu da vozi i udara u parkirana vozila. 

Druga patrola je, po dojavi kolega, uspela da mu službenim automobilom prepreči put i tek tada se zaustavio. Kako nije imao gde dalje, uhapšeni se opirao hapšenju.

Drogu krio ispod sedišta

Kada je konačno savladan, policija je pretresla njegov automobil i u vratima pronašla 10 kesica marihuane i ispod sedišta još 10, kao i dva mobilna telefona i veću količinu novca.

Tužilaštvo je, kako saznajemo, sudiji za prethodni postupak predložilo da mu odredi pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva i sumnje da bi u kratkom periodu mogao da ponovi krivično delo.