18.01.2024.

08:49

Foto: facebook.com

Hronika

Rešena misterija odlaganja ekstradicije surovog ubice! Evo zašto Španija nije juče izručila prijatelja Luke Bojovića

Ubica i bliski saradnik Luke Bojovića sa kojim je i uhapšen u februaru 2012. godine u Valensiji trebalo je juče da bude deporotvan iz Šanije u BIH gde bi nastavio da služi zatvorsku kaznu na koju je osuđen.

Ipak deportacija Petrića je odložena za 2. febuar, jer je on, kako prenose mediji iz Republike Srpske učestvovao u incidentu u zatvoru, ali nije precizirano šta je to poznati kriminac uradio da bi ekstradicija bila pomerena za nešto više do dve nedelje.

Podsetimo Okružni sud u Banjaluci saopštio je da je doneo rešenje kojim priznaju presudu nacionalnog suda Španije jer su ispunjeni zakonski uslovi, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora. Tako je sud prihvatio da Petrić u BiH izdržava kaznu.

Inače Petrić je presudom nacionalnog suda u Španiji osuđen za organizovani kriminal i za posedovanje vojnog oružja, a kako su ova dela okarakterisana i zakonom Republike Srpske Okružni sud u Banjaluci ga je osudio na jedinstvenu kaznu od 14 godina i on će odmah po dolasku u BIH biti odveden u KPZ Foča na izdržavanje ostatka kazne.