19.01.2024.

17:37

Foto: ATAIMAGES

Hronika

Afera elitna prostitucija: Tužilaštvo uređuje optužnicu protiv makroa

Iako je na današnjem pretresu trebalo da sve stranke u postupku iznesu završne reči, to je prolongirano jer je Tužilaštvo odlučilo da "uredi" optužnicu, odnosno, u nekim delovima je izmeni.

Inače, "afera elitna prostitucija" otkrivena je početkom 2019., kada su dve devojke uhapšene u jednom beogradskom hotelu sa turskim državljanima. Već krajem marta, Maksimović je uhapšen na aerodromu i u zatvorskom pritvoru je proveo godinu i po dana.

Na početku suđenja, on je priznao da je bio makro, ali je isticao da je bio "fer i pošten", da su prostitutke kod njega radile "na dobrovoljnoj bazi" i da su zarađivale i po 10.000 evra mesečno!

Izričito je naglasio da je kod njega na prvom mestu uvek bila zagarantovana apsolutna diskrecija i da su se svi morali pridržavati tri striktna pravila - ne lagati Mihaila, ne pričati klijentima o drugim klijentima i nikome ne odavati imena devojaka koje rade. 

U međuvremenu je objavio knjigu "Mnoga lica Marije Magdalene" u kpojoj je opisao 12 devojaka koje su radile za njega kao prostitutke, koristeći za njih lažna imena.